Προφιλ Εταιριας

Τετάρτη, 26 Μάιος 2010 19:36 διαχειριστής
Εκτύπωση PDF
Η Αγγειοπλαστική Τέχνη στον Τύρναβο χάνεται στο πέρασμα του χρόνου. Τον 18ο αιώνα υπήρχαν 17 εργαστήρια γνωστά, ως καμίνια. Τα αντικείμενα που έφτιαχναν τότε, ήταν αυτά της καθημερινής χρήσης. Στον Τύρναβο, η κεραμική Τέχνη, συνεχίζεται δυναμικά στο εργαστήριό μας «ΠΝΑΚΑΣ ΠΕΤΡΟΣ & ΣΙΑ Ε.Ε.».

Πρόκειται για μια οικογενειακή επιχείρηση της οποίας οι ρίζες ξεκινούν από τον πρώτο αγγειοπλάστη της οικογένειας, Πνάκα Πέτρο, το 1860. Η κεραμική Τέχνη και αγάπη, πέρασε από γενιά σε γενιά, από τον πατέρα στον γιο και φτάσαμε στο σήμερα όπου την παράδοση συνεχίζει ο δισέγγονος και συνονόματος, Πνάκας Πέτρος, στο σύγχρονο εργαστήριό του. Στο εργαστήριό μας, δεν εγκαταλείπονται οι παραδοσιακές τεχνικές: ο τροχός, οι ίδιες κινήσεις χεριών, τα ίδια εργαλεία…

Βέβαια, η χρήση σύγχρονων εργαλείων και μηχανημάτων, είναι πλέον απαραίτητη προκειμένου να εξυπηρετηθεί ο ρυθμός της παραγωγής. Τα αντικείμενα που φτιάχνουμε σήμερα στο εργαστήριό μας, είναι είδη καθημερινής χρήσης: πυρίμαχες γάστρες, κατσαρόλες, κανάτες, σαλατιέρες αλλά και διακοσμητικά είδη: βάζα, στάμνες, γλάστες, πυθάρια.  Όλα τα προϊόντα μας διακρίνονται για την ποιότητά τους. Είναι 100% πυρίμαχα και τα σμάλτα τα οποία χρησιμοποιούνται είναι ελεγμένα και εγκεκριμένα από το χημείο του κράτους. Η αγάπη μας και το μεράκι μας για την Αγγειοπλαστική, αποτυπώνεται στην όμορφη ποικιλία των προϊόντων μας.
Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 29 Μάιος 2010 11:21

Παραγγελιες

Επικοινωνήστε μαζί μας
προκειμένου να ενημερωθείτε
για τις τιμές λιανικής ή χονδρικής μας πώλησης.
Οι τιμές χονδρικής αφορούν μόνο επιχειρήσεις,
για τις οποίες υπάρχει πλαφόν για
ελάχιστη ποσότητα ή κόστος παραγγελίας

ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ

Στο εργαστήριο μας «ΠΝΑΚΑΣ ΠΕΤΡΟΣ & ΣΙΑ Ε.Ε.» πρωταρχικός σκοπός μας, είναι η διασφάλιση της ποιότητας των προϊόντων μας. Οι γάστρες και τα είδη εστίασης, είναι 100% πυρίμαχα. Ο πηλός που χρησιμοποιείται, γίνεται απ ευθείας εισαγωγή από την Ιταλία η οποία έχει αρίστης ποιότητας πηλό και είναι η καλύτερη στον κόσμο σε αυτόν τον τομέα. Τα σμάλτα που χρησιμοποιούνται για το υάλωμα των αντικειμένων, είναι ελεγμένα και εγκεκριμένα από το χημείο του Κράτους. Στους δυο ελέγχους του ΕΦΕΤ, η επιχείρηση μας πέρασε το τεστ με άριστα!!!

ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ

ΠΡΟΣΟΧΗ: Στην απότομη αλλαγή της θερμοκρασίας. Όταν θα βγάλετε τη γάστρα από τον φούρνο θα πρέπει να την ακουμπήσετε πάνω σε μια πετσέτα έτσι ώστε να μην έρθει σε απ ευθείας επαφή με κρύα επιφάνεια.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ

ΔΕΝ χρειάζεται καμία ιδιαίτερη προεργασία πριν την χρήση. Ένα πολύ καλό πλύσιμο είναι αρκετό.

ΑΝΤΟΧΗ

Η αντοχή των πυρίμαχων σκευών είναι έως 400°C .

Επικοινωνια

Διεύθυνση 4ο χιλ.ΤΥΡΝΑΒΟΥ - ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ
Τηλέφωνο +30 (24923) 00776
Φάξ +30 (24920) 22694
Υπεύθυνος Πέτρος Πνάκας
Κινητό 6937180051
Email mariapnaka@gmail.com
Ιστοσελίδα http://www.keramika-pnakas.gr